winkel Jules Frans
Over ons

Jules Frans

Jules Frans – Uniconstruct is de vakhandel voor de professional. Onze focus ligt op kwaliteit en innovatie in de bouwwereld.
Ons productaanbod is specifiek afgestemd op de behoefte van de professionele markt. Wij gaan met onze klanten een partnership aan. Wij leveren niet zomaar producten, want het bouwproces wordt complexer en veeleisender.

Doel

Ons doel is om onze markt Future Proof te maken en samen met onze klanten te bouwen aan de toekomst. Hoe doen we dat? Door doorgedreven technische ondersteuning. Zowel van achter onze desk als op de werf als in ons opleidingscenter.

Kenniscentrum

Wij zijn het kenniscentrum voor de professional. Dagelijks hebben wij vijf technische specialisten op de baan en interne technische adviseurs die u bijstaan met advies en technische ondersteuning. Op die manier creëren wij een serieuze toegevoegde waarde voor u als klant om u meer rendement en efficiëntie te bieden.

Maar vooral om u te laten onderscheiden in uw markt, om u het verschil te laten maken bij uw klant zodat u meerwaarde kan bieden naar uw klant.

Sinds 1972

Korte geschiedenis

In 1972 startte Jules Frans samen met zijn broer Denis Frans en zijn vrouw Simonne Van der Veken het bedrijf, waarin ze in het begin voornamelijk transport deden van meststoffen, hooipakken, kolen, landbouwgoederen. Er werd een keer gevraagd of ze ook geen stenen wouden vervoeren, u hoort het al van het één kwam het ander en zo werd Jules Frans een bouwmaterialen bedrijf. Nadien stapte Denis uit het bootje en ging verder met de landbouw wat later Frans Agro werd. Jules en Simonne gingen verder met de bouwmaterialen.

Twee zonen
Jules en Simonne hadden twee zonen die later mee in het bedrijf starten. In 1989 Ivo de oudste, komt mee in de zaak, en staat voornamelijk in voor het transport. In 1996 komt ook Joeri mee in de zaak en begeeft zich over de sales.

2004 Opstart staal
In 2004 startten ze met de opstart van de staalafdeling waar ze, ijzernetten, poutrellen, stalen balken, kokers,… fabriceren.

2007 Uniconstruct
Sinds 2007 hoort Jules Frans bij de groepering Uniconstruct, waar ze nu reeds mede eigenaar zijn. Deze groepering begeeft zich over heel Vlaanderen met een selectie zelfstandige vakhandelaars, historisch gezien met elk hun eigen specialisatie en expertise. De partners zijn Delrue, P. Roefs, De Koninck, Jansen, Copex, M. Segers & Zn.

2011 Willebroek
In 2011 startten Jules Frans een nieuw filiaal op in Willebroek. Achteraf leek dit toch niet zo gunstig en sloten ze Willebroek.

2016 Jules Frans overlijden
Jules Frans zat al een tijdje te kampen met een slechte gezondheid en kwam te overlijden in oktober 2016 op 74-jarige leeftijd.

2017 Nieuwe winkel Putte 
In januari 2017 was de nieuwe winkel af.

2021 Meerhout
In 2021 richtte Jules Frans een nieuw filiaal op in Meerhout. Om zo de klanten in deze regio beter de hulp te bieden.

Eén grote familie

Een bedrijf van en voor mensen

Bij Jules Frans staan de mensen centraal. Een bedrijf van en voor mensen, waar iedereen goed samenwerkt, is het doel, zodat onze klant de beste service krijgt. Van lasser, magazijnier, chauffeur, transportplanner, verkoper, technisch tekenaar, boekhouder, administratieve, … iedereen is van groot belang.

Nieuwe filiaal

Sinds 2021 ook actief in Meerhout

Sinds 2021 zijn we actief in Meerhout, hierbij staan we onze klanten in de regio Meerhout te dienst.