winkel Jules Frans
Over ons

Jules Frans

Jules Frans – Uniconstruct is de vakhandel voor de professional. Onze focus ligt op kwaliteit en innovatie in de bouwwereld.
Ons productaanbod is specifiek afgestemd op de behoefte van de professionele markt. Wij gaan met onze klanten een partnership aan. Wij leveren niet zomaar producten, want het bouwproces wordt complexer en veeleisender.

Doel

Ons doel is om onze markt Future Proof te maken en samen met onze klanten te bouwen aan de toekomst. Hoe doen we dat? Door doorgedreven technische ondersteuning. Zowel van achter onze desk als op de werf als in ons opleidingscenter.

Kenniscentrum

Wij zijn het kenniscentrum voor de professional. Dagelijks hebben wij vijf technische specialisten op de baan en interne technische adviseurs die u bijstaan met advies en technische ondersteuning. Op die manier creëren wij een serieuze toegevoegde waarde voor u als klant om u meer rendement en efficiëntie te bieden.

Maar vooral om u te laten onderscheiden in uw markt, om u het verschil te laten maken bij uw klant zodat u meerwaarde kan bieden naar uw klant.

Sinds 1972

Korte geschiedenis

In 1972 startte Jules Frans samen met zijn broer Denis Frans en zijn vrouw Simonne Van der Veken het bedrijf. In het begin waren ze voornamelijk actief in het transport van meststoffen, hooipakken, kolen en landbouwgoederen. Op een gegeven moment werd hun gevraagd of ze ook stenen wilden vervoeren, en van het een kwam het ander. Zo groeide Jules Frans uit tot een bouwmaterialenbedrijf. Nadien besloot Denis uit het bedrijf te stappen en zich te richten op de landbouw, wat later resulteerde in het ontstaan van Frans Agro. Jules en Simonne zetten hun focus voort op de bouwmaterialen.

Twee zonen
Het echtpaar had twee zonen die later ook in het bedrijf zouden instappen. In 1989 voegde Ivo, de oudste zoon, zich bij het bedrijf en nam voornamelijk de verantwoordelijkheid voor het transport op zich. In 1996 sloot ook Joeri zich aan en nam hij de verkoopafdeling voor zijn rekening.

2004 Opstart staal
In 2004 begonnen ze met de oprichting van de staalafdeling, waar ze producten zoals ijzernetten, poutrellen, stalen balken en kokers begonnen te fabriceren.

2007 Uniconstruct
Sinds 2007 maakt Jules Frans deel uit van de groepering Uniconstruct, waar ze momenteel mede-eigenaar van zijn. Uniconstruct is een netwerk van zelfstandige vakhandelaars verspreid over heel Vlaanderen, elk met hun eigen specialisaties en expertise. Enkele partners binnen dit netwerk zijn Delrue, P. Roefs, De Koninck, Jansen, Copex en M. Segers & Zn.

2011 Willebroek
In 2011 openden Jules Frans een nieuw filiaal in Willebroek, maar later besloten ze dit filiaal te sluiten vanwege minder gunstige omstandigheden.

2016 Jules Frans overlijden
Jules Frans zat al een tijdje te kampen met een slechte gezondheid en kwam te overlijden in oktober 2016 op 74-jarige leeftijd.

2017 Nieuwe winkel Putte 
In januari 2017 werd de nieuwe winkel in Putte geopend en in gebruik genomen.

2021 Meerhout
Om hun klanten in de regio beter van dienst te zijn, richtte Jules Frans in 2021 een nieuw filiaal op in Meerhout.

Eén grote familie

Een bedrijf van en voor mensen

Bij Jules Frans staan de mensen centraal. Een bedrijf van en voor mensen, waar iedereen goed samenwerkt, is het doel, zodat onze klant de beste service krijgt. Van lasser, magazijnier, chauffeur, transportplanner, verkoper, technisch tekenaar, boekhouder, administratieve, … iedereen is van groot belang.

Nieuwe filiaal

Sinds 2021 ook actief in Meerhout

Sinds 2021 zijn we actief in Meerhout, hierbij staan we onze klanten in de regio Meerhout te dienst.