Duurzaam bouwen

Bent u op zoek naar methodes om energiezuinig te bouwen, om uw efficiëntie te verhogen of heeft u een specifieke vraag? Reken op onze expertise en bouwoplossingen op maat.

Bouwoplossingen van de toekomst

De manier van bouwen verandert regelmatig en snel. De epb eis wordt strenger en strenger en is ons wettelijk opgelegd. Echter , als we er bewust over nadenken moeten we dit niet alleen doen omdat de wetgever het ons verplicht , maar zou de motivering eerder moeten liggen bij enerzijds kostenbesparing in de toekomst , duurzaamheid van het gebouw en bouwen op zich … maar vooral bij de toekomst van onze kinderen en de kinderen erna.

Moet dat echt zoveel meer kosten? Helemaal niet … het is gezond nadenken over investeren in de toekomst. Of heeft u net een specifiek probleem en bent u niet zeker welke de meest efficiënte en duurzame oplossing is? Dankzij onze jarenlange expertise kunnen we u met kennis van zaken bijstaan.

Stel ons uw vraag
Foto duurzame energie met windmolens en zonnepannelen
Denk duurzaam

Energiezuinig bouwen

Wie in Vlaanderen bouwt of verbouwt is verplicht om de EPB-eisen te respecteren. EPB staat voor ‘EnergiePrestatie en Binnenklimaat‘. Enerzijds zijn er verplichtingen om het energieverbruik van een woning te beperken (via isolatie , manier van verwarmen, luchtdichtbouwen). Anderzijds moeten de ventilatie-eisen gerespecteerd worden om een goede binnenluchtkwaliteit en een gezonde woning te creëren.

De wetgever legt ons bepaalde vereisten op , deze worden alsmaar strenger. De datum van aanvraag zal bepalen aan welk S-peil we moeten voldoen. De perceptie leeft dat dit allemaal wordt opgelegd en dat bouwen op die manier veel te duur wordt.

Niets is minder waar , bouwen wordt niet duurder … we investeren in meer duurzaamheid en in onze toekomst. Met toekomst bedoelen we enerzijds financieel, we zullen minder energie verbruiken.

Evenzeer ook in onze eigen gezondheid, energiezuinig bouwen resulteert in een beter en gezonder wooncomfort. Maar ook in de toekomst van onze kinderen, kleinkinderen en de generaties daarna. We mogen wel zeggen dat we stapsgewijs allemaal wel bewuster aan het denken zijn om ons klimaat.

Onze woningen zijn nog verantwoordelijk voor een groot deel van de CO2 uitstoot in België, daarom ook dat de wetgever ons meer eisen oplegt, om ons te beschermen naar de toekomst toe.

Zo bouwt u energieneutraal
The new way

Duurzame bouwoplossingen op maat

Heeft u vragen over nieuwe materialen in de bouwsector? Wilt u meer weten over aanpassingen in bepaalde bouwmethoden? Denkt u dat sommige zaken efficiënter en duurzamer kunnen?

U kan met uw vragen altijd bij één van onze experten terecht. Samen met u zoeken wij naar oplossing(en) op maat voor uw project. Daarbij houden wij altijd een kwalitatief eindresultaat in ons achterhoofd.

Bekijk onze opleidingen
Vrouwelijke architecte

Een vraag? Neem contact op met onze experts.

Contact opnemen