Beton en bouwstaal: de perfecte combinatie voor een stevige woning

Als professional wilt u natuurlijk een mooi, maar in de eerste plaats stevig pand afleveren. Een goede manier om zo'n resultaat te bereiken is werken met gewapend beton.

De kracht van bouwstaal

Bouwen in beton stijgt de laatste jaren in populariteit. Het is een stevig materiaal en komt in vele gevallen goedkoper uit. Maar zoals met alles is ook beton natuurlijk niet onfeilbaar. 

Het kan heel goed drukkrachten weerstaan, maar is minder bestand tegen trekkrachten. Toevallig net iets waar bouwstaal goed tegen kan. De oplossing? Meng beton met bouwstaal en het resultaat is gewapend beton: sterk bestand tegen beide krachten.

Contacteer onze specialisten
Bewapen uw beton met wapeningsnetten

Wapeningsnetten

Wapeningsnetten zijn ideaal om trekkrachten op te vangen, maar voor u ze plaatst zijn er toch een aantal zaken om rekening mee te houden. De experten van Jules Frans zetten ze graag voor u op een rij. 

Meer over wapeningsnetten
Stalen balken zorgen voor extra steun

Stalen balken

In de meeste gevallen geeft een kleine hoeveelheid staal al voldoende stevigheid. Soms is er toch een extraatje nodig en dan zijn er stalen balken. Daarin worden meer ‘beugels’ geplaatst om de schuine trekkrachten op te nemen.

Meer over stalen balken
De voordelen van een kant en klare prefab woning

Prefab of niet?

Een prefab woning of systeembouw zit in de lift. Waarom? Zo’n huis wordt sneller opgeleverd en het drukt de prijs. Een prefab woning is niet minderwaardig aan een nieuwbouwwoning, ook hier is wapening voorzien die extra steun geeft.

Meer over prefab woningen

 

 

 

 

Meer info

Heeft u al gevonden wat u zocht en bent u klaar om gereedschap te kopen of wilt u eerst graag nog een woordje uitleg over een bepaald product/merk?