Een huis isoleren wordt alleen maar belangrijker.
Een huis isoleren gaat makkelijker met het juiste isolatiemateriaal
Via een plaatsbeschrijving kan worden nagegaan of aanpalende eigendommen enige schade ondervinden door de uitvoering van de bouwwerken, waaronder grondwerken. Zo zijn alle betrokken partijen beschermd.
Als uw klanten hier vragen over hebben, kunnen ze altijd meer informatie vragen aan hun architect of er een expert voor inschakelen.
Als u uw huis isoleert zal u dat ongetwijfeld voelen aan uw energiefactuur. Bovendien is het goed voor het milieu en kan u rekenen op tal van premies en subsidies.
Isoleren is vanzelfsprekend voor nieuwbouwwoningen, maar ook na-isoleren van bestaande woningen is een mogelijkheid.
Een huis isoleren door spouwmuurisolatie, gevelisolatie en een dak isoleren
1. Spouwmuurisolatie
Een goede tip, doe een endoscopisch onderzoek. Dat is de beste manier om na te gaan of de muur in goede staat is en de spouw breed genoeg is om aan spouwisolatie te doen.
Wij raden aan om naar een minimale breedte van 5 cm te werken.
2. Gevelisolatie
Bij het isoleren van een buitenmuur zal de dikte van de isolatie het uiteindelijke energieverbruik van dat gebouw bepalen.
De dikte van de muren zal vaak geen probleem zijn. Het is eerder rondom de ramen en deuren dat de vrije ruimte beperkt is.
3. Dakisolatie
De bovenstaande methoden zijn uiteraard belangrijk, maar een dak isoleren is waarschijnlijk de meest rendabele ingreep.
Zonder dakisolatie kan er 25% van de warmte verloren gaan. Een dak isoleren kan zowel langs de binnenkant, buitenkant of de zoldervloer te isoleren.

Gemetselde kelder
De muren worden bij dit type opgetrokken uit bakstenen en rusten in de funderingssleuven of op de funderingsplaat in gewapend beton.

Gebetonneerde kelder
De kelder wordt ter plaatse gegoten en bestaat uit een funderingsplaat en muren in een beton.
Dit type kelder zorgt voor meer werk, maar is ook effectiever tegen vocht .