De ene gevelbekleding is de andere niet

Een gevel is het eerste wat opvalt aan een woning en die moet (naast er mooi uitzien) een huis beschermen tegen kou en vocht. Net daarom is gevelbekleding zo belangrijk.

Binnen gevelbekleding wordt er een onderscheid gemaakt tussen: gevelstenen, sierpleisters en gevelbeplating. Natuurlijk mag u ook de isolatie van een gevel niet uit het oog verliezen. We zetten alles even op een rij voor u.

Contacteer ons

Voor welk type gevel gaat u?

De manieren van gevelbekleding zijn eindeloos. Met een relatief snelle en makkelijke manier kan een gevel er al helemaal anders uitzien. Bekijk hieronder de mogelijkheden.

Verschillende soorten gevelbekleding

1. Gevelstenen

Een klassieke baksteen kan nog altijd mooi zijn bij bepaalde huizen, maar er zijn ook andere mogelijkheden. Een andere kleur gevelsteen kan al een groot verschil maken. Zo zijn er bijvoorbeeld gevelstenen in superwit, wijnrood, grafietzwart, titaangrijs, enz. De manier waarop zulke gevelstenen geplaatst worden, kent u ongetwijfeld: verlijmen. De beste manier om dat te doen is met een lijmpomp of spuitzak.

2. Sierpleister/crêpie

Een sierpleister op een gevel zorgt meteen voor een strakke en moderne look. Bovendien kan u er bij renovatiewerken de oneffenheden van een oud huis mee wegwerken, handig.

Belangrijk om te weten. Een gevel bepleisteren kan u ook combineren met isolatie. We sommen ook even de andere voordelen van sierpleister op:

Goede bescherming tegen vocht
Past op verschillende gevels (moderne en landelijke woningen)
Keuze uit verschillende kleuren

3. Gevelplaten

Gevelplaten zijn een onderhoudsvriendelijke en duurzame manier van gevelbekleding. Ze zijn bestand tegen alle weersomstandigheden en kleurvast.

Binnen het segment van gevelplaten bieden wij 5 hoogwaardige merken/manieren aan: Rockpanel, SVK, Eternit, Trespa en natuursteen.

4. Rockpanel

Rockpanel gevelbekleding maakt ontzettend veel mogelijk. De Rockpanel gevelplaten zijn gemaakt van steenwol. Een materiaal dat duurzaam, brandveilig en stabiel is.

Daarnaast voldoen ze aan de meest recente bouwregelgeving. Heeft u nog vragen over Rockpanel gevelplaten?

5. SVK platen

De gevelplaten van SVK zijn gemaakt uit vezelcement. En door de ruime keuze aan kleuren, vormen en afmetingen zijn veel architecten en aannemers fan van de SVK platen.

Kom de SVK platen zelf ontdekken in één van onze vestigingen.

6. Eternit platen

Eternit gevelbekleding staat voor duurzame en milieuvriendelijke gevelbekledingsmaterialen. De Eternit platen kunnen zowel dienen voor nieuwbouw als renovatieprojecten.

Weet dat u met al uw vragen over deze gevelplaten altijd bij ons terecht kan.

7. Trespa platen

De Trespa gevelbekleding biedt vrijwel onbeperkte ontwerpmogelijkheden. Ze kenmerken zich door de vele kleuren, ritmes en dieptes.

Resultaat: een hippe, unieke gevel.

Trespa maakt de platen met hun eigen EBC-technologie (Electron Beam Curing). Als gevolg daarvan zijn de Trespa platen sterk en maatvast. Meer weten over de Trespa gevelbekleding?

8. Natuursteen gevel

Natuursteen kenmerkt zich door makkelijk onderhoud, duurzaamheid én een klassevolle uitstraling.

Door de diverse soorten natuursteen en de ontelbare keuze aan afwerking is het resultaat altijd anders. Natuursteen platen kan u zowel in standaardformaten als op maat verkrijgen.

9. Gevelisolatie

Een gevel mag er zeker en vast uitspringen, maar dat mag niet ten koste gaan van de praktische zaken zoals weerbestendigheid en isolatie.

Gevelisolatie is dus echt iets om rekening mee te houden. De bovenstaande manieren van gevelbekleding (gevelstenen, sierpleisters en gevelplaten) bieden allemaal de mogelijkheid om te isoleren.

Elke manier van gevelbekleding heeft natuurlijk zijn eigen manier van isoleren. Als uw klant graag een robuuste bakstenen gevel wil, zal er een nieuwe buitengevel gemetst moeten worden. Wil je daar graag meer over weten?

Gemetselde kelder

De muren worden bij dit type opgetrokken uit bakstenen en rusten in de funderingssleuven of op de funderingsplaat in gewapend beton.

Lees Meer

Gebetonneerde kelder

De kelder wordt ter plaatse gegoten en bestaat uit een funderingsplaat en muren in een beton.

Dit type kelder zorgt voor meer werk, maar is ook effectiever tegen vocht .

Lees Meer