Goed tuingereedschap vergemakkelijkt het tuinonderhoud

Een professionele tuinman of een amateur tuinierder. Een tuin onderhouden gaat altijd beter met het juiste gereedschap. De keuze in tuingereedschap is enorm een grasmaaier op elektriciteit of op benzine of eentje die automatisch het gras maait? Een heggenschaar met accu of toch liever met een draad? En dan hebben we het nog niet over de verschillende merken gehad: Bosch, Makita, DeWalt, Gardena, enz.
Contacteer ons

Optimaal genieten van uw tuin en oprit

Iedereen wil een mooie tuin met prachtig groen gras, een grindpad en een perfect aangelegde oprit. Om die droom waar te maken, heeft u twee zaken nodig: professioneel materiaal én een goede afwatering.

Zorg dat regenwater goed afwatert

We hoeven het u niet meer te zeggen, met gemiddeld 199 neerslagdagen per jaar is België een regenland. Afwatering zorgt ervoor dat al dat water goed in de grond trekt en niet op uw oprit blijft liggen. Er zijn verschillende manieren om te zorgen dat regenwater goed afwatert.

1. Afwatering dankzij een afvoergoot

Om ervoor te zorgen dat water niet op terrassen of opritten blijft liggen, raden we aan om ze schuin (minimaal een centimeter per strekkende meter) te leggen. Zo vindt het water automatisch zijn weg naar de afvoergoten en in het verlengde daarvan de afvoerputten.

2. Ga voor professioneel materiaal

Een terras en oprit gaan liefst zo lang mogelijk mee. Mensen kiezen bewust voor de mooie/duurzame en stevige materialen van Aco die lang meegaan. Ga daarom niet voor het eerste het beste, maar kijk rond en weeg de voor- en nadelen van verschillende producten en materialen af.

Afwatering hoort ook bij het tuinonderhoud

Tuinonderhoud gaat natuurlijk verder dan mooi groen gras en een bloemenperk. Ook afvoerputjes, roosters van afvoergoten, een afwaterende vloermat, valt onder een tuin onderhouden. Hoe meer u nadenkt over de plaatsing van afvoerputjes en regenwateropvang, hoe minder onderhoud en kuiswerk.

1. Doet u al aan regenwateropvang?

Al wie een woning bouwt of renoveert is, in bepaalde gevallen, verplicht om een regenwaterput te installeren. Het water dat dan opgevangen wordt kan gebruikt worden om:

 • Toilet door te spoelen
 • De wasmachine
 • Te kuisen (woning of auto)
 • Planten/bloemen water geven
 • 2. Een tuin afmaken door bestrating

  Een tuinpad of een oprit aanleggen, het hoort allemaal bij bestrating. Dat kan o.a. met tegels, klinkers, kinderkopjes, enz. U merkt het de materialen, kleuren en mogelijkheden zijn eindeloos.

  2. Een grindpad aanleggen met siergrind

  Een tuinpad hoeft niet met klinkers of tegels gelegd te worden, het kan ook met siergrind. We geven alvast enkele tips mee om het proces vlotter te laten verlopen:

 • Grond voorbereiden voor een grindpad
 • Kantopsluiting plaatsen
 • Fundering leggen
 • Grind storten
 • Contacteer onze experten