OPLEIDINGEN - Jules Frans Uniconstruct: De vakhandel voor professionals.
jules frans bouwmaterialen

Filiaal PUTTE  015 76 76 36
Filiaal WILLEBROEK  03 289 10 10

info@jules-frans.be

EPB in de praktijk

In deze module zal u de structuur en opbouw leren kennen van het EPB in de praktijk. Hierin zullen thema’s aan bod komen zoals: het S-peil dat vanaf 2018 ingevoerd is, De Woningpas die als ‘identiteitskaart’ zal dienen voor uw woning, hoe de EPB 2.0 er zal uitzien en wanneer we dit mogen verwachten, de ventilatienormen die worden toegelicht samen met de reductiefactor en de m-factor, alles over het circulair bouwen en nog meer uitleg over PV-panelen en batterijen. Dit zijn een voor een nuttige thema’s die u zeker niet mag missen, dus schrijf u zo snel mogelijk in !

De Boer ROOFING system

De volgende module waarbij er een erg uitgebreide praktische opleiding zal zijn en weinig theorie is De Boer ROOFING systeem. Dit systeem is zowel gericht op funderingtoepassingen als voor daktoepassingen. Ook zal de nieuwe techniek met zelfklevende dampschermen en specifieke isolatie worden toegelicht tijdens deze module, dus zeker een aaanrader !

Firestone EPDM system

Deze opleiding heeft een beperkt theoretisch gedeelte en een erg uitgebreid praktisch deel. Ze is zowel gericht op plaatsing van EPDM voor funderingstoepassingen als voor daken. Win tijd door rendement !  Leer in een aantal uur hoe u EPDM kan plaatsen. We leggen u stap voor stap uit waar u op moet letten en welke elementen belangrijk zijn.  Probeer het zelf uit op onze epdm-modules en ervaar zelf hoe u op een onderrichte manier te werk kunt gaan.

Ventilatie oplossingen

In deze module zullen er verschillende manieren van ventilatie worden toegelicht en de invloed van het verbruik en de effectieve kost. Als u met verschillende vragen zit, zoals ‘Waarom ventileren ?’, ‘Welke kanalen ?’, ‘Wat met reiniging ?’, ‘Relatie E-peil punten ?’ zal dit zeker iets voor u zijn !

Waterdichting & betonherstelling

Heeft u last van vocht of wilt u dit preventief vermijden? Dan is deze opleiding heel nuttig voor u ! Hierin worden preventieve en curatieve oplossingen aangereikt betreffende waterdichting en hoe u opstijgend vocht dient te behandelen. Voor wie meer informatie wenst te krijgen over betonherstelling zal ook zeker baat hebben bij deze module.

Badkamerafwerking en renovatie

Hebt u een onafgewerkte badkamer of wilt u uw badkamer renoveren, kom dan naar deze opleiding in Putte of Willebroek. Tijdens deze dagen kan u genieten van 3 verschillende workshops: De eerste workshop zal gaan over constructies met bouwplaten, de tweede over plaatsing van afdichtingsmatten en de laatste over de plaatsing van douchegoten. Als een of meerdere workshops u aanspreekt, schrijf u dan hieronder in !

Balkons & terrassen / ontkoppeling / Bekotec

Tijdens deze opleiding zullen er 3 thema’s aan bod komen. Als eerste thema balkons/terrassen waarbij het herkennen van schade-oorzaken zal worden bijgebracht. vervolgens zal het plaatsen van ontkoppelingsmatten worden aangeleerd aan de hand van een workshop en als laatste zal er een workshop worden gegeven over de plaatsing van Bekotec. Schrijf u hieronder in !

‘Dag van de renovatie-en ruwbouwaannemer’

Gedurende deze opleidingsdagen zullen volgende onderwerpen aan bod komen : de verschillende types van pompen voor gevelsteenverlijming, de eigenschappen van de lijm voor gevelsteen, de wetgeving voor het werken op hoogte, bekistingsmogelijkheden, infiltratie, ondersteuning voor metselwerken, folies voor metselwerk, alles over akoestische ontkoppeling en als laatste Colphene. Als u over één of meerdere onderwerpen meer wilt te weten komen, schrijf u dan hieronder in !

Luchtdicht bouwen

Wat is luchtdicht bouwen en waarom is dit beter? In deze module zal er uitgelegd worden wat luchtdicht bouwen is en waarom dit wordt aangeraden. Er zullen ook tips worden gegeven over hoe u luchtdicht kan bouwen en op wat u hierbij moet letten, zowel bij een houtskelet als bij een massiefbouw. Hebt u interesse ? Twijfel niet en schrijf u in !

Schuin dak / licht in huis / gevelbekleding

Deze opleiding zal vooral gaan over de verschillende ondernemingen waar u terecht kan bij een schuin dak, wanneer u meer licht in huis wilt en bij gevelbekleding. Welke zullen aan bod komen tijdens deze opleidingsdagen ? Wij zullen stilstaan bij Isotec, Isobouw, keylite, Solatube, Luxlight, Skylux, Bostik, SVK, … Kom zeker eens luisteren wanneer u twijfelt of geïnteresseerd bent !

Gevelisolatiesysteem / systeemopbouw crêpie

Wilt u meer uitleg over het isoleren van uw gevel en de systemen hiervoor ? Of hebt u interesse in de systeemopbouw met crêpie ? Kom dan op onderstaande data een kijkje nemen in een van onze filialen en ontdek !

Pbm’s / stofbeheersing

Tijdens deze opleidingsdag zal er meer informatie worden gegeven in verband met de verschillende beschermingsmiddelen en stofbeheersing. onder de pbm’s valt gehoorbescherming van Noizezz, de wetgeving en oplossingen van de valbeveiliging bij Deltaplus en kledij en schoenen bij Brands and Safety. Wanneer we het vervolgens over stofbeheersing gaan hebben, zullen deze zaken aan bod komen: Stofafzuigset van Dryfast, Zipwall, Curtain wall en machinestofzuigers. Schrijf u zeker in !

Bouwverlof :

Filiaal PUTTE :

9/07 t.e.m 13/07 OPEN van 7 uur tot 12 uur

  16/07 t.e.m 28/07 GESLOTEN

Filiaal WILLEBROEK :

Volledig gesloten van 9/07 t.e.m 27/07

Filiaal PUTTE

Vaatjesstraat 14 B-2580 Putte
+32 15 76 76 36
info@julesfrans.be
Open Ma-Vr: 7h00 tot 18h00 / Zat: 7h00 tot 12h00

Filiaal Willebroek

De Veert 13/007 B-2870 Willebroek
+32 3 289 10 10
willebroek@julesfrans.be
Open Ma-Vr : 8h00 tot 17h00 / Zat gesloten

Jules Frans

Putte

GPS-coördinaten :

51° 2′ 37.478″ N

4° 36′ 25.034″ O

Jules Frans

Willebroek

GPS-coördinaten :

51° 4′ 8.072″ N

4° 21′ 14.128″ O

c 2016 Jules Frans – Disclaimer – Site created by JF